Företagsmassage  

avdragsgillt och förmånsbefriat

 

Massage är en effektivt friskvårdande och rehabiliterande metod. Därför ändrades skattereglerna vid årsskiftet 2003-2004 så att massage nu är helt avdragsgillt och förmånsbefriat i arbetslivet. Arbetsgivaren får erbjuda massage som friskvård utan att detta behöver tas upp som en förmån av den anställde. Det är nu både enklare och förmånligare med kontorsmassage.

 

 

Undersökningar om företagsmassage

 

Problem i rygg, nacke och axlar är den i särklass vanligaste orsaken till långtidssjukfrånvaro idag. 80% av befolkningen får under livet ryggbesvär och om man sedan lägger till även nackar och skuldror lär procenten öka ännu mer. Allra oftast handlar det om muskelrelaterade spänningar, det vill säga massageterapeutens specialområde. De flesta av dessa besvär kan förebyggas. Som exempel beräknas, enligt Arbetslivsinstitutet, mer än hälften av alla i Sverige som arbetar med datorer ha regelbundna problem med värk i nacke, skuldror, armar och händer. Många i sådan grad att det påverkar arbetsförmågan och/eller lett till sjukskrivning. Enligt undersökningar säger bl a 93% av de som haft problem att de märkt förbättring genom företagsmassage.

 

Pris 

 

Priset varierar beroende på det ungefärliga antalet behandlingar ni önskar och hur ofta jag skall besöka er. Kontakta därför mig på info@rogerbrandt.com eller

0737-792033 vid frågor eller offert. Lämna ett mobilsvar om jag ej nås direkt så återkommer jag snarast.

 

I alla behandlingspriser ingår allt såsom behandlingsbänk, bänkpapper, massageoljor och transport t/r till ert företag. Har ni ett rum ordnar jag helt enkelt resten. 

Hur går det vanligtvis till vid massage på jobbet?

 

Jag, en certifierad massör/massageterapeut kommer, under avtalad tid, ut med behandlingsbänk, handdukar, oljor och allt annat som krävs till ert företag, vanligen

några ggr/vecka - 1 gång/månad beroende på era önskemål. 

 

Vem som skall få behandling och när bestäms oftast via en bokningslista (även webbokning erbjuds) där personalen får skriva upp sig på lämplig tid. T ex 09.00-09.30, 09.45-10.15 etc.

Typ av behandling och dess längd kommer vi överens om tillsammans. Vanligtvis 30 minuters nacke, axlar och ryggbehandling per anställd, men vilka områden är naturligtvis beroende på den anställdes önskan och behov.

 

Journal förs vanligtvis för att behandlingarna skall bli så effektiva som möjligt och för att enkelt och snabbt se dess resultat om det är så att den anställde har några specifika besvär. Behandlingarna avslutas med stretch- och träningsövningar vid behov. Om någon även behöver annan form av behandling hänvisar jag vidare om så önskas.